Hoe geraak je die wallen onder je ogen kwijt?

Hoe geraak je die wallen onder je ogen kwijt?

Hoe kom je aan wallen onder je ogen?

Iedereen heeft er wel eens last van en er is nu eenmaal geen ontsnappen aan: wallen. Al dat feesten zorgt voor minder slaap en zwarte kringen onder ogen. Door dat gebrek aan slaap, een ziekte of door veel te huilen verschijnen die wallen weer snel onder je ogen. Eigenlijk zijn het geen wallen, maar opgezwollen oogleden. Maar geen paniek, deze verdwijnen of verminderen bijvoorbeeld weer van zodra je genoeg hebt geslapen. Sommige mensen hebben er langdurig last van en dit kan wijzen op een bepaalde pigmentafzetting in de huid of doordat bloedvaatjes zichtbaar zijn door de dunne huid onder de ogen. Daar kan je jammer genoeg weinig tegen doen, maar je kan de wallen gelukkig verbergen met een laagje make-up.

Hoe ontstaan echte wallen?

Door een ophoping van de huid en/of vet in de onderste oogleden ontstaan echte oogwallen. Bovendien kan het zowel in de bovenste als onderste oogleden optreden. Je zal het niet graag horen, maar wallen zijn een teken van veroudering. Wanneer je ouder wordt, verliest je huid elasticiteit en wordt hij slapper. Daardoor verschijnen er rimpels en plooien in je huid.

Kunnen wallen problemen veroorzaken?

Wallen onder je ogen veroorzaken zelden hinder, het is eerder een cosmetisch probleem. Het ziet er namelijk niet zo mooi en aangenaam uit. Maar in uitzonderlijke gevallen kunnen ze wel voor problemen zorgen. Wanneer de onderste ooglidrand bijvoorbeeld naar binnen of buiten draait, dan kunnen er wel klachten en complicaties ontstaan: zoals irritatie van het oog, ontstekingen van het slijmvlies ... Dan breng je beter een bezoek aan je oogarts om advies te vragen.

Hoe geraak je van die lelijke wallen af?

Je kent dat wel: er staat een leuk feestje voor de deur, maar jij zit met wallen tot aan je tenen en je geraakt er maar niet vanaf. De oplossing? Je wallen verbergen met make-up natuurlijk! Maar hoe begin je eraan?

  • Tip 1: Hydrateer je gezicht alvorens make-up aan te brengen. Een goede reiniging van je huid is dé basis voor je make-up. Op die manier breng je alles juist aan en droog je je huid niet uit. Plus, je voelt je véél frisser. Er bestaan trouwens allerlei producten om je huid te reinigen en bijvoorbeeld van een peeling te voorzien.
  • Tip 2: Slaap genoeg. Als je weet dat er binnenkort een feestje aankomt, probeer dan genoeg te slapen. Daardoor wordt de kans op wallen véél minder. Je hebt ook nog eens bakken energie!
  • Tip 3: Masseer de contouren van je ogen. Als je ogen gezwollen zijn, kan een kleine massage misschien wel helpen. Masseer voorzichtig de contouren van je ogen: begin in de binnenhoek van je oog en ga zo verder naar de buitenhoek. Ga daarna zachtjes over de contouren van je ogen en druk er intussen lichtjes op.
  • Tip 4: Leg zakjes kamille of theezakjes op je ogen. Laat de kamille- of theezakjes enkele minuten trekken, laat ze afkoelen en leg ze dan op je ogen. Grootmoedersmiddeltjes helpen altijd!
  • Tip 5: Kies de juiste fond de teint. Ga altijd voor een tint lichter dan je huid, zodat het resultaat natuurlijk blijft. Breng het product aan op een droge en propere huid. Bij voorkeur kies je best voor een foundation waar hydraterende bestandsdelen in zitten. Nog niet tevreden? Ga dan met een concealer over je wallen en voor je het weet zijn ze verdwenen (voorlopig toch)!